IZVEŠTAJ O RADU AKTIVA OPŠTE MEDICINE ZA 2019 god.
24.11.2019.

Tokom 2019.-e u organizaciji aktiva opšte medicine održana su dva značajna akreditovanja predavanja za lekare iz oblasti psihoterapije i psihosomatske medicine, čime su se otvarila vrata za interesovanje kolega za implementiranje ovih saznanja u svom daljem istraživanju i radu.

Tokom svake godine održavaju se mnogi značajni skupovi i kongresi za opštu medicinu u zemlji i inostranstvu, na kojima lekari opšte medicine uzimaju aktivno učešće sa svojim radovima, a takođe i kao pasivni slušaoci. Godine 2019.-e na XVI Vojvođanskima danima opšte medicine u Bačkoj Palanci, koji su se održavali od 17.05.-18.05. prisustvovala su dva lekara. Na WONKA Europa, što je evropska organizacija lekara opšte medicine ove godine u Bratislavi na svom XXIV kongresu u junu od 26.-29. okupila je veoma veliki broj lekara iz sveta , gde su naše kolege dr Verica Dronjak i dr Nikola Gavrilović učestvovali svako sa svojim stručnim radom, a troje kolega i kao pasivni slušaoci. Na Kongresu opšte medicine u Srbiji , koji se održava na Zlatiboru od 26.-29. septembra ove godine prisistvovalo je 11 lekara.

Na sastanku aktiva opšte medicine održanom 12.11.2019. sledeće koleginice su predložene za diplomu DLV SLD: dr Tamara Rokvić i dr Ana Dronjak. Na sastanku je predloženo od strane kolega da se na sastanku predsedništva DLV SLD podružnice Subotica uzme ponovno u razmatranje cena zakupa sale DLV SLD, za koju se smatra da je prevelika i da je ona važan razlog zbog kog se sponzori više odlučuju za stručne sastanke i predavanju u restoranima i hotelima, umesto u ovom prostoru. Ujedno izraženo je žaljenje što je dr Spomenka Konstantinović dala ostavku na mesto predsednika, ali i nada da će se rad društva nastaviti uprkos prilikama u kom se trenutno nalazi. Istovremeno prenosim pozdrave kolega i čestitke za predstojeće praznike.

dr Vesna Pavlović