Izveštaj Aktiva onkologa
14.11.2017.

Izveštaj Aktiva onkologa za 2017. godinu

Aktiv onkologa u toku 2017. je bio izuzetno aktivan.
Sa posebnim zadovoljstvom ističemo da smo dobili novog člana. Od 01.08.2017. zaposlena je na Onkologiji Dr Anita Bulatović koja je dobila specijalizaciju iz interne medicine.
Učestvovali smo na brojnim stručnim sastancima i kongresima kako domaćim tako i međunarodnim.
Marta 2017. učestvovali smo na prvom srpskom senološkom kongresu održanom u Novom Sadu sa međunarodnim učešćem.
Senološko udruženje Srbije je osnovano kako bi se ostvarila čvrsta veza i plodonosna saradnja između svih specijalnosti koji se bave bolestima dojke, a u cilju unapređenja zdravlja i kvaliteta života pacijenata. Internacionalno Senološko udruženje (SIS), osnovano 1976. godine u Strazburu (Francuska), danas povezuje nacionalna senološka udruženja širom sveta sa istim ciljem.
Aprila 2017. učestvovali smo na osmom francusko-srpskom onkološkom kongresu koji se tradicionalno godišnje održava u Novom Sadu posvećen savremenim dijagnostičko-terapijskim trendovima u lečenju malignih bolesti.
Maja 2017.održan je stručni sastanak u Subotici posvećen palijativnom zbrinjavanju u onkologiji.
Maja 2017. održan je prvi regionalni sastanak iz intenističke onkologije u Dubrovniku na kome smo prisustvovali.
Juna 2017. održan je stručni sastanak u Subotici sa temom dijagnostike i lečenja karcinoma dojke (rani, lokalno uznapredovali, metastatski) sa naglaskom na multidisciplinarnost i personalizovanu medicinu..
U Subotici su održani stručni sastnaci sa temom primene inovativnih lekova u lečenju karcinoma debelog creva, melanoma i karcinoma jajnika.
Septembra 2017. na Paliću smo prisustvovali stručnom sastanku iz oblasti palijativne medicine za pacijente sa karcinomom pluća.
Septembra 2017. učestvovali smo na ESMO kongresu u Madridu.
Novembra 2017. održan je godišnji simpozijum onkologa, 54. Kancerološka nedelja na kome redovno prisustvujemo.
U novembru 2017. održaće se drugi kongres mladih onkologa u Andrevlju na kojem će prisustvovati mlade koleginice: Dr Anja Prica i Dr Anita Bulatović.
Početkom decembra 2017. održaće se Drugi međunarodni regionalni kongres za palijativno lečenje u onkologiji u Beogradu kojem ćemo prisustvovati.

Predsednik Aktiva onkologa
Mr sci med. dr D. Štrbac Čizmarević
internista-onkolog