IZVEŠTAJ AKTIVA OPŠTE MEDICINE ZA 2016. GODINU
13.11.2016.

IZVEŠTAJ O RADU AKTIVA OPŠTE MEDICINE ZA 2016 GODINU
Svi lekari članovi aktiva opšte medicine su obnovili licence za rad krajem 2015. god. nakon perioda isteka prve licence od sedam godina. U toku prošle godine naše kolege aktivno su učestvovali na brojne stručne skupove i edukacije u našoj podružnici SLD i van nje .
U aprilu 2016 u Beogradu su prisustvovali na Dane opšte medicine koje organizuje sekcija opšte medicine srpskog lekarskog društva.
U maju 2016 g. U Sremskoj Mitrovici na 13 Vojvođanskim danima moje kolege su održali akreditovana predavanja na koja su prisustvovali doktori opše medicine iz cele Vojvodine.
U septembru mesecu 2016 na Zlatiboru je održan XVIII Kongres lekara Srbije i VII Kongres lekara opšte medicine sa međunarodnim učešćem. Ovaj konres organizuje sekcija opšte medicine SLD koja ove godine slavi jubilej 55 god. rada i postojanja. Na kongresu su dodeljena priznanja aktivnim članovima sekcije opšte medicine SLD iz Subotice i to: zahvalnice su dobili dr Ana Dronjak, dr Verica Dronjak,dr Radmila Pavić i dr Živanka Tačić. Diplomu su dobili drLjiljana Miljački i dr Kasa Balint.
U 2016 godini specijalizaciju iz opšte medicine završila im stekla zvanje specijalista ošte medicine drSanja Gagić.
U 2017 godini planiramo da nastavimo sa kontinuiranom edukacijom i sticanjem novih saznanja iz oblasti stručnog rada i da posvetimo više vremena i snage preventivnom radu i sistematskim pregledima i preventivnih skrininga hroničnih bolesti.
U Subotici , 08.11.2016. dr Živanka Tačić spec. Opšte medicine predsednik aktiva O.M.