Izveštaj Aktiva onkologa
07.12.2016.

 

Izveštaj Aktiva onkologa za 2016. godinu
Aktiv onkologa u 2016. godini je bio izuzetno aktivan.
Učestvovali smo na UMOS (Udruženje medikalnih onkologa) konferencijama, februara 2016. sa temom: Novine u terapiju karcinoma pluća i junu 2016. sa temom: Dijagnostika i lečenje karcinom bubrega i prostate. U martu 2016.učestvovali smo na 7. Francusko-Srprskom kongresu u Novom Sadu sa temom: Metastatska bolest: past, present and future in oncology.
Četvrti simpozijum ginekološke onkologije sa temom: Novine u dijagnostici i terapiji, posetili smo aprila 2016. na Institutu za onkologiju Vojvodine Sremska Kamenica.Novine sa ASCO kongresa prezentovane su na Kongresu u Opatiji, gde je bila Dr Nela Andrašić.
Učestvovali smo i na nacionalnom simpozijumu pulmologa Vojvodine koji je održan u Subotici septembra 2016.
Novembra 2016. učestvovali smo na Kancerološkoj nedelji u Beogradu. To je godišnji najveći kongres onkologa u Srbiji koji se tradicionalno održava već 53 godine.
Istog meseca prisustvovali smo V kongresu posvećen dijagnostici karcinoma dojke u Beogradu, u organizaciji Njenog Kraljevskog Visočanstva Princeze Katarine.
Decembra 2016. u našoj zemlji je održan Prvi regionalni kongres za zemlje Balkana i Istočne Evrope u organizaciji MASCC u Beogradu. Posvećen je palijativnoj medicini. Uzeli smo učešća na tom vrlo važnom međunarodnom skupu.
Učestvovali smo aktivno na više stručnih sastanaka i edukativnih kurseva u organizaciji farmaceutskih kuća vezano za inovativne lekove.
U toku ove godine održali smo tri WebEx konferencije sa Institutom za onkologiju Vojvodine Sremska Kamenica, tipa multidisciplinarnog konzilijuma, gde smo promptno doneli odluke o daljem tretmanu pacijenata.
!7-18.12.2016. će se održati prvi kongres mladih onkologa Srbije u Andrevlju.
Dr Teodora Bagi i Dr Nela Andrašić će učestovati na tom kongresu.
Od 01.01.2017. predsednik Aktiva onkologa će biti Dr Nela Andrašić.
Predsednik Aktiva onkologa
Mr sci med. dr D. Štrbac Čizmarević
internista-onkolog